top of page
Zoeken

Ontdek de stille kracht van meditatie

Mediteren is een effectieve manier om te onthaasten in een druk leven. Even stilstaan en intunen bij jezelf. Meditatie is de stille kracht die je (terug)brengt bij je gevoel en innerlijke rust. Je vindt er niet alleen ontspanning, maar zo veel meer. De stilte, of het alleen zijn met je gedachten kan confronterend zijn, maar geeft ook antwoorden op vragen waarvan je misschien niet eens wist dat je ze had.


Gedachten observeren

Mediteren betekent niet stilzitten en aan niets denken. Wanneer dit je doel is kan het een erg frustrerende ervaring worden. Meditatie is de kunst om je gedachten te observeren als een toeschouwer en er vooral niet te veel waarde aan toe te kennen. Jij bent niet je gedachten. Ze mogen komen, maar probeer ze weer te laten gaan. Zonder oordeel.

Je bewust worden dat je gedachten maar gedachten zijn en dat je hier eigenlijk niets mee hoeft, is een bijzonder verhelderd inzicht. Als jij je belemmerende, negatieve gedachten niet bent, wat houdt je dan tegen om je dromen achterna te gaan en voluit te leven? Door mediteren leer je je gedachten tot stilte te manen en te luisteren naar de stem van je hart.


Luisteren naar je hart

Laat je hart spreken! Hier ligt alle wijsheid verscholen die je in dit leven nodig hebt. Maar vaak wordt de stem van je hart, je intuïtie, overschreeuwd door je gedachten. We zijn gewend om uit vanuit ons hoofd te leven in plaats van vanuit ons lijf. We beredeneren in plaats van dat we voelen wat een gebeurtenis met ons doet. Daarom is keuzes maken voor veel mensen ook zo moeilijk. Er ontstaat een conflict tussen het verstand en je hart. Meditatie biedt je de kracht om de stilte in jezelf op te zoeken en ruimte te maken voor je innerlijke wijsheid. Naar je hart leren luisteren kost tijd, in het begin zullen je gedachten hun best doen om je van de wijs te brengen. Wanneer je vaker mediteert, zul je merken dat je hart zich steeds makkelijker laat horen en je haar zuivere stem leert herkennen.


Innerlijke rust

Mediteren leert je dat er rust en stilte bestaan in jezelf. Deze rust is er altijd. Ook in de drukte van alledag. Het vinden van deze innerlijke rust brengt je ontspanning, meer focus, meer (zelf)vertrouwen, meer levensvreugde, minder angst, minder stress en meer verdieping in je leven. Dat er zo veel kracht schuilt in stilte vind ik magisch. Zelf mediteer ik dagelijks, het liefst begin ik mijn dag met een meditatie. Door ’s ochtends mijn innerlijke rust op te zoeken blijf ik heel de dag dicht bij mijn gevoel en intuïtie. Dit zorgt er ook voor dat ik tijdens het masseren goed jouw energie en blokkades kan aanvoelen.


Jezelf leren kennen

Meditatie is een stille kracht. Je leert erdoor anders naar je (terugkerende) gedachten te kijken. Jezelf los te zien van deze gedachten en wellicht lukt het je om patronen te doorbreken. Mediteren nodigt je uit om jezelf écht te leren kennen. Gewoon even te zijn in het moment, met jezelf. Zoals het is, want dat is goed genoeg. Door je gevoel de ruimte te geven en naar je hart te luisteren zul je kennismaken met je werkelijke dromen. Wie ben jij, wat maakt jou gelukkig en waarom ben je hier. Moeilijke vragen om antwoord op te geven. In de stilte van het mediteren liggen de antwoorden. Je hoeft alleen maar te luisteren.
82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page