top of page
Zoeken

Pure Kakaw

Duik met ons mee in de wereld van pure cacao! In deze blog ontdek je de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen en creatieve manieren om te genieten van cacao!


Cacao of koffie?

Steeds meer mensen vervangen koffie door cacao vanwege een mildere stimulans. Theobromine is een belangrijkste stof in cacao en biedt langdurige energie en focus, zonder de nervositeit van cafeïne. Het effect varieert per persoon, maar het ontdekken ervan is zeker de moeite waard.


Actieve ingrediënten

Een van de bekendste actieve ingrediënten in cacao is dus theobromine. Deze alkaloïde komt uit dezelfde familie als cafeïne, maar werkt anders. Theobromine geeft je energie, verhoogt je hartslag en verwijdt tegelijkertijd je bloedvaten, waardoor de bloedsomloop toeneemt. Hierdoor kan je lichaam voedingsstoffen beter opnemen en door je lichaam verspreiden. Cacao bevat ook MAO-remmers die serotonine heropname remmen, wat het serotonineniveau verhoogt en helpt bij stress. Ook stimuleert het dopamine en noradrenaline.


Meditatie, visualisatie, creatie en manifestatie

Meditatie en visualisatie kunnen onze creativiteit en manifestatie stimuleren.

Tip: begin eerst met een ademhalingsoefening of een bodyscan. Onderzoek je stressoren en laat je Mind vervolgens tot rust komen. Luister naar de stilte binnenin je en laat gedachten vrij stromen. Visualiseer vervolgens je doelen.


Meditatie maakt onze Mind veerkrachtiger en zorgt voor efficiënter werk. Je kunt cacao goed integreren in de meditatie en visualisatie om meer focus te behouden.


Verhoog je focus

Ja, cacao verhoogt de focus! Ideaal dus voor tekenen, muziek, werk, schrijven, meditatie en productiviteit. Het biedt duurzame energie zonder de pieken en dalen. In bedrijven wordt cacao gezien als een efficiëntie- en kwaliteitsverhogende bondgenoot, bevorderlijk voor gericht werken en eerlijke verbindingen. Koffie is gebruikelijk, maar cacao is eigenlijk heilzamer. Het bereiden van een heerlijke cacaodrank kan helpen bij het bereiken van doelen op een gezonde manier.


Cacao en psilocybine

De actieve stof in psychedelische paddenstoelen is psilocybine en heeft diepe wortels in diverse culturele tradities. Psilocybine is ook wel bekend als "godenvlees" bij de Azteken, en cacao, vaak aangeduid als het "voedsel van de goden", ze worden beiden erkend als krachtige aardse medicijnen. Hun synergie creëert een ervaring die een liefdevolle omarming biedt tijdens psychedelische reizen en een diepe verbinding met onze innerlijke essentie kan bevorderen. Raadpleeg natuurlijk altijd eerst een expert als je gaat experimenteren met cacao en / of psilocybine.


Beschermt je hart en bloedvaten tegen stress

Cacao is rijk aan gezonde flavanolen, die beschermt het hart en de bloedvaten en past goed in een gezond dieet. Onderzoek toont aan dat een flavanolrijke cacaodrank de vaatfunctie tijdens mentale stress verbetert. Dit is een belangrijke ontdekking, omdat mentale stress schadelijk kan zijn voor de bloedvaten. Cacao opent dus niet alleen het hart, maar beschermt het ook!


Ceremoniële cacao en ademwerk

Ademwerk verlicht lichaamsspanning door trauma's los te laten en cacao voorafgaand aan ademwerk verbetert de energie en opent het hart. Het stimuleert het cardiovasculaire systeem, ideaal dus als katalysator voor krachtige ervaringen.


Je kunt ceremonies ook met cacao combineren, voor diepere verbindingen en manifestaties. Lees hier meer over hoe jij je eigen ceremonie kunt vormgeven..


Dansen en herstellen met cacao

Cacao wordt ook steeds vaker gebruikt als een natuurlijke oppepper. Het geeft energie, activeert gelukshormonen en bevordert een gevoel van gelukzaligheid en verbondenheid, perfect voor een feestje. Naast zijn feestelijke aspect biedt cacao ook voedende voordelen voor herstel na alle feestelijke avonturen, dankzij de antioxidanten en mineralen, zoals magnesium.


Pure kakaw recepten:

Zomerrecept:

Ijskoude cacao: Verfrissend tijdens de warme dagen en eenvoudig te maken met cacao-oplossing en ijskoude havermelk, gekruid met kardemom en chili. tip: smelt de cacao eerst in heet water. Je kunt het minstens een week in de koelkast bewaren.


Winterrecept:

Hier is een heerlijk recept voor een potje cacao. Maak eerst een thee door 1 liter water een uur te koken met kaneel, anijsster, gember, sinaasappel, kruidnagel en andere favoriete kruiden. Zeef de ingrediënten en voeg dan 100 gram pure kakaw toe (15gr per 150 ml kopje). En mix dit tot een schuimige drank en voeg naar wens kaneel, kurkuma of honing toe.

Goldenmilk

Een van 's werelds heerlijkste drankjes uit India heet Golden Milk.

Ingrediënten: (plantaardige) melk, pure kakaw, kurkuma, gember, kaneel, nootmuskaat en zwarte peper. Los de pure kakaw op in de (plantaardige) melk en meng de kruiden erdoor. optioneel kun je wat honing toevoegen om te zoeten naar eigen smaak.

Mix tot een schuimige drank! Met een vleugje kaneel en kaneelstokje, is dit de finishing touch!


Enthousiast geworden over dit krachtige product. Bestel hier Pure Kakaw.21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page