top of page
Zoeken

Massages met essentiële oliën

Vroeger werden essentiële, ofwel etherische oliën al gebruikt voor een betere gezondheid en welzijn. Ik maak daarom dankbaar gebruik van hun helende kracht tijdens de holistische massages. Etherische oliën worden gewonnen uit planten, bloemen en bomen en zijn volledig plantaardig. Echte, natuurlijke plantpower met een verzachtende, stimulerende of kalmerende werking. Welke olie het beste past tijdens de massage, kies ik intuïtief of op basis van eventuele klachten.

Essentiële olie: 100% natuurlijk

Essentiële oliën komen zoals gezegd uit de natuur en worden op verschillende manieren gewonnen uit bepaalde delen van planten, bloemen en bomen, maar ook uit bladeren, zaden en wortels. De aromatische vloeistoffen worden door middel van stoomdestillatie uit de planten en bomen gehaald. Ik gebruik tijdens mijn massages de olie van doTERRA. doTERRA levert de meest zuivere en veilige olie die er verkrijgbaar is. Ze staan voor puur natuur en blijven altijd onderzoek doen om hun producten te verbeteren. Elke batch wordt uitgebreid getest en is CPTG gecertificeerd. Je bent hierdoor verzekerd dat de olie 100% puur is, vrij synthetische stoffen en chemicaliën.

Aromatherapie

Geuren doen iets met je, onze reukzin kan krachtige fysiologische en emotionele reacties opwekken. Elke essentiële olie heeft zijn eigen geur en unieke werking. Sommige olie hebben een kalmerende werking op de huid. Het aroma van essentiële oliën kan ook een reactie in ons brein veroorzaken en emoties opwekken. De oliën kunnen een kalmerende, harmoniserende en aardende werking hebben, terwijl andere bekend staan als opbeurend, verwarmend, vernieuwend of energie opwekkend. Etherische oliën kunnen je hierdoor ondersteunen in je emotionele welzijn. Zelf werk ik graag met oliën die ook bijdragen aan je fysieke welzijn, zoals essentiële oliën met pepermunt erin, voor het openen van de luchtwegen. Tijdens de holistische massages maak ik onder andere gebruik van de doTERRA oliën: balance, air, aroma touch en deep blue. Dit zijn ontspannende en verzachtende oliën. Het gebruik van essentiële oliën is populair geworden vanwege hun helende kracht en omdat je het op maat toe kunt passen, of specifiek gericht op een klacht. Ik zet de kracht van etherische oliën intuïtief in. Ik wrijf een paar druppels in mijn handpalmen, dit prikkelt de zintuigen voor ik begin met masseren. Mijn favoriete etherische oliën Kiezen is eigenlijk onbegonnen werk, want elke etherische olie heeft zijn eigen kracht en fijne, unieke geur. Toch heb ik vier favorieten die ik het liefst gebruik. Balance Balance is een aardende olie en zorgt met zijn kracht uit bomen en hun wortels voor stabiliteit. Het brengt je in het hier en nu en zorgt voor een sterke verbinding met de aarde. Aroma touch De aroma touch olie is een ontspannende olie die helpt bij het kalmeren en loslaten van fysieke spanning. Deze bijzondere olie ontspant het lichaam, waardoor de geest kan volgen. Stijfheid van hart en geest worden getransformeerd naar openheid en flexibiliteit. Aroma touch ondersteunt je om soepeler en ontspannen met het leven mee te bewegen. Air Deze olie geeft je lucht en ruimte om pijn en emoties los te laten. Het opent je luchtwegen en moedigt aan om door pijn en verdriet heen te ademen. Het draagt bij aan de moed om jezelf volledig te openen en uit te ademen - los te laten, en in te ademen - te ontvangen. Deep blue Deze verzachtende olie wordt veel ingezet bij fysieke pijn, maar ook wanneer er veel weerstand wordt geboden tegen emoties. Deze emoties zijn vaak de grondslag van de fysieke pijn. Deep blue helpt je om deze weerstand los te laten en pijn te gaan zien als een leermeester, wat wil je lichaam je vertellen? Ben je nieuwsgierig geworden naar de werking van essentiële oliën? Je bent van harte

welkom in mijn massagesalon om te ervaren wat voor een verzachtend en helend effect deze fijne aroma’s kunnen hebben. Boek hier een holistische massage.
86 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page