top of page
Zoeken

Holistische massage: een geluksmoment

Een holistische massage geeft diepe ontspanning en bewustwording. Holistisch masseren is niet alleen gericht op ontspanning van de spieren, maar ook op geestelijke ontspanning. ‘Holistisch’ betekent ‘allesomvattend’ en benadert de mens in zijn geheel. Een prachtige filosofie, if you ask me, maar wat doet deze holistische aanraking met je en waarom maakt het jou gelukkiger?


Rust voor lichaam en geest

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk verbonden. Wanneer de balans verstoord raakt kunnen er klachten ontstaan. Deze (lichamelijke) klachten staan in contact met gevoelens en emoties. Tijdens de massage therapie word je je hiervan bewust. Je lichaam kan door middel van pijn, gedachten of emoties je iets proberen te vertellen. Goed luisteren dus! Holistische massage zorgt ervoor dat je lichaam heelt door fysieke blokkades op te heffen en je lichaam en geest in diepe ontspanning te brengen.


Massage is gezond

Je hebt vast wel eens genoten van een ontspannende massage. Een heerlijk moment voor jezelf waarbij je even je drukke leven mag vergeten en alles kunt laten voor wat het is. Je lichaam zacht voelen worden onder knedende en strelende bewegingen. Diepe ontspanning. Nu je eraan denkt is dat eigenlijk best lang geleden, am I right? Vaak vergeten we door alles wat we (van onszelf ) moeten om goed voor onszelf te zorgen. Dat terwijl holistische massage naast ontzettend genieten enorm gezond is.

Een rijtje met voordelen:


- Stress verlagend

- Diepe ontspanning

- Stimuleert je geluksgevoel

- Verhoogt je weerstand

- Zorgt voor een betere doorbloeding

- Afvoer van afvalstoffen

- Betere balans tussen lichaam en geest

- Maakt je bewuster van je eigen lichaam

- Geeft (nieuwe) energie


Klinkt goed toch? Maar het klinkt nog lang niet zo goed als het voelt. Zelf een massage proberen? Met liefde creëer ik een geluksmoment afgestemd op jouw behoefte. Zal ik dan nu vertellen waarom je zo gelukkig wordt van een holistische massage?


Gelukshormonen

Massage heeft zoals je leest veel positieve effecten, maar wist je dat er tijdens de liefdevolle aanraking van de huid hormonen vrij komen die bijdragen aan jouw geluk? Een beknopt lesje knuffel- en gelukshormonen:


Oxytocine

Het knuffelhormoon. Liefdevolle aanraking zorgt voor het vrijkomen van oxytocine, het geeft een veilig en geborgen gevoel. Door het toegenomen oxytocine gehalte in je lichaam voel je je gelukkiger en het hormoon vergroot gevoelens van verbinding.


Endorfine

Ook wel het gelukshormoon genoemd. De tijdens de massage vrijgekomen oxytocine zorgt er voor dat er endorfine wordt aangemaakt die op zijn beurt weer stress bestrijdt en je geluksgevoel verhoogt. Dit magische stofje heeft een dusdanige werking dat je minder pijn ervaart waardoor er weer meer ruimte is voor fijne gevoelens.


Tijdens een massage krijg je dus een extra dosis knuffel- en gelukshormonen. Dit is ontdekt door de Zweedse professor Kerstin Moberg. Dit stukje wetenschap versterkt de kracht van de holistische benadering. Holistische massage werkt helend voor zowel body and mind.


Alles is met elkaar verbonden

Je kunt gerust zeggen dat je laten masseren naast pure verwennerij ook erg gezond is voor lichaam en geest. De holistische benadering zorgt voor een diepgaande ervaring en een stukje bewustwording. Wanneer je lichaam ontspannen is ontstaat er meer rust in je hoofd en wanneer er meer rust in je hoofd ontstaat, ervaar je meer ontspanning in je lijf. Zo is alles met elkaar verbonden.
434 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page